Награђени победници такмичења Green games

ggames3

„Испред општине Врачар од 2009. године конзерве рециклира Лименко Гутић – прва птица робот у Србији. Драго ми је што се награде за најбољу еколошку видео игру додељују у нашој општини, јер ми смо реализовали бројне еколошке пројекте и у сарадњи са невладиним сектором стално учимо децу зашто је важна заштита животне средине. Први смо донели Локални еколошки план, возимо само хибридна возила, планирамо соларну електрану. Желим вама који се бавите екологијом да се пријатно осећате у нашој општини“  – поручио је председник општине Врачар Бранимир Кузмановић.

Пројекат „Знањем за одрживи развој“  и такмичење  „Green games” је део друштвено одговорног програмирања који удружење „Октопус“ реализује у сарадњи са локалним самоуправама. Срећни смо што су учествовали бројни млади тимови, а резултати кампање су фантастични. Учествовало је 10.500 ученика, развијени су иновативни методи и технике и развијена je свест о неопходности одрживог развоја – истакла је директорка удружења „Октопус“ Биљана Биба Вицковић.

Награђенима су честитали и представници донатора: Рајан Роландс – саветник амбасадора САД у Београду за односе са јавношћу, Нина Топић – в.д. заменика шефа мисије за програме Института за одрживе заједнице, Ивана Врањицан – менаџерка спољних послова у компанији „Теленор“ и Драгутин Брчин – специјални саветник у Министарству просвете, науке и технолошког развоја.

Интерактивна еколошка скулптура птица робот као прва награда за најлепшу еколошку видео игру додељена је општини Бор. Друго место на овом такмичењу освојила је општина Књажевац, а треће општина Сокобања и њима је „Теленор“ поклонио Артеко контејнере за рециклажу. Специјална награда додељена је ивањичкој основној школи „Милинко Кушић“ коју похађају ђаци са посебним потребама. Свим члановима награђених тимова донатори су доделили и личне награде, а Универзитет Метрополитан им је доделио сертификате.

фото галерија///

[4. Децембар 2012.]

<< Децембар 2012стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

 

Политика квалитета

Партиципативно буџетирање

participativno

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Преузмите е-инфо захтев за електронско обавештавање о статусу предмета

prijava

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Дирекција за јавни превоз града Београда

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт

 

ZAJEDNO

 

НАЛЕД
<

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike

Конкурс за удружења

konkurs za udruzenja