tribina3

Stvarnost i realni potencijal

"Današnju tribinu smo posvetili društvenom položaju Roma kao najbrojnije nacionalne manjine u opštini Vračar. Važno nam je da romska nacionalna manjina, kao i svaka druga u našem društvu unapredi svoj društveni položaj, a time i mogućnost uticaja na rešavanje prepreka sa kojima se susreće. Razvijanje duha tolerancije, pravo na očuvanje posebnosti, zabrana nasilne asimilacije je sloboda i pravo svih nas. Kao prioritet smo izabrali ostvarivanje prava na obrazovanje. Samo obrazovani pripadnici nacionalnih manjina mogu ravnopravno da se uključe u svet rada i da ostvaruju svoja građanska prava, prvenstveno da ostvare pravo na rad. Jedino ekonomski-finansijski samostalan čovek može da menja svoj položaj u društvu", istakla je dr Tijana Blagojević, predsednica Skupštine opštine Vračar na početku tribine "Međunarodna dekada Roma - stvarnost i realni potencijal" održanoj u opštini Vračar u organizaciji Kancelarije za nacionalne manjine opštine Vračar. 

[26. Avgust 2014.]

dalje///

Mapiramo bezbednost na Vračaru

akc3

Avgustovska aktivnost u okviru programa „25. na Vračaru“, koji organizuje Kancelarija za ravnopravnost polova opštine Vračar, na platou ispred Hrama Svetog Save privukla je veliki broj građana i građanki Vračara. Akcija pod nazivom „Mapiraj bezbednost“ je realizovana u saradnji sa UG „Zajedno zajedno“, a tema aktivnosti bila je bezbednost na Vračaru. 

[25. Avgust 2014.]

dalje///

Izabrani projekti po konkursima

konkursi

Po sprovedenim konkursima, predsednik opštine Vračar doneo je odluke o izboru projekata i dodeli sredstava za realizaciju projekata u oblasti kulture i o izboru programa udruženja koji se finansiraju i sufinansiraju iz budžeta gradske opštine Vračar u 2014. godini. Po javnom konkursu za finansiranje programa udruženja iz budžeta gradske opštine Vračar u  2014. godini,  konkurisalo je 36 programa od kojih je izabrano 10, dok je po javnom konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u kulturi iz budžeta gradske opštine Vračar u 2014. godini konkurisalo 20 projekata, a izabrano 5.

Ovde možete preuzeti: Odluku predsednika opštine o izboru projekata u kulturi koji se finansiraju i sufinansiraju iz budžeta gradske opštine Vračar u 2014. godini.

Ovde možete preuzeti: Odluku predsednika opštine o izboru programa udruženja koji se finansiraju iz budžeta gradske opštine Vračar u 2014. godini.

[25. Avgust 2014.]

dalje///

Radionica Fondacije za talente Vračara

radionica2

Fondacija za talente Vračara u okviru besplatnih programa za vreme letnjeg raspusta školske 2013/2014 u oblasti rada sa mladima Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, je  organizovala radionicu uljanog slikarstva u periodu od 7. do 18. avgusta. Radionica se održava u NU " Božidar Adžija"  Mileševska 2a svakog radnog dana od 11:00 do 14:00 časova. Program radionice ima za cilj upoznavanje omladine  sa istorijom i tehnologijom uljanog slikarstva.

[15. Avgust 2014.]

dalje///

VIDEO GALERIJA OPŠTINE VRAČARstandardno / uvećano

ћирилица / latinica

mapa sajta

štampanje strane

twit

 

Politika kvaliteta

Na kafu sa predsednikom

na kafu s predsednikom

Pitajte predsednika

pitajte predsednika

 

dozvola

 

kol centar

Naručite dokumenta

telefonom email-om

Preuzmite e-info zahtev za elektronsko obaveštavanje o statusu predmeta

prijava

Video galerija

youtube

Sertifikati

sertifikati

 

Urbanizam

Kvalitet vazduha na Vračaru

atm

 

I roditelji se pitaju

Informator o radu gradske opštine Vračar

informator

 

Urbanizam

 

skupština

Finansiranje sportista

Sport

Finansiranje udruženja

Udruženja

 

ZAJEDNO

 

NALED