2015 06 skupstina5

Sednica Skupštine

Skupština je donela Odluku o rebalansu budžeta gradske opštine Vračar za 2015. godinu. Odlukom Skupštine grada Beograda izmenjen je odnos između sredstava za opštu i namensku potrošnju, a okvir budžeta će se povećati za namenska sredstva koja Grad ili Republika prenesu Opštini za konkretne namene – istakla je predsednica gradske opštine Vračar dr Tijana Blagojević u uvodnom obrazloženju Odluke o rebalansu budžeta.

[30. Jun 2015.]

dalje///

„25. na Vračaru“ o mehanizmima podrške žrtvama nasilja

2015 06 mehanizmi kzrp2

Gradska opština nema mehanizme da spreči nasilje nad ženama, ali je važno da bude deo razgovora, da inicira, jer se opštini često ljudi prvoj obraćaju, rekla je predsednica opštine Vračar Dr Tijana Blagojević. Ona je dodala i da je sistem trenutno loše uređen, da su žrtve te koje odlaze u sigurne kuće, umesto da se nasilnici udaljavaju. Kroz statistiku iz godišnjeg izveštaja o radu Policijske uprave opštine Vračar ona je i prikazala da uprkos tome što je Vračar najbezbednija opština u Beogradu, slučajevi nasilja u porodici postoje.

[26. Jun 2015.]

dalje///

Završen projekat o bezbednosti u saobraćaju

2015 06 kacige nagrada2

Projekat o bezbednosti u saobrajaću na Vračaru završen je uručenjem kaciga za motocikle srednjoškolcima i srednjoškolkama koji su najbolje uradili test o bezbednosti u saobraćaju. Milici Kljaković i Slavoljubu Nestoroviću iz Četrnaeste beogradske gimnazije su kacige uručili predsednica gradske opštine Vračar Tijana Blagojević i član Veća Vukota Jakšić. 

[25. Jun 2015.]

dalje///

Nagrađeni najbolji vračarski đaci

2015 06 vukovcii20

Čestitam i vama i vašim roditeljima na uspehu sa kojim ste završili školu. Opština Vračar ceni znanje, jer znamo da je to način da ostvarite svoje životne želje. Važno je da imate svoj san, tada imate cilj, a ja verujem da ćete ga ostvariti, jer vi ste vredni i pametni, vi ste najbolji đaci u vašoj generaciji – poručio je zamenik predsednika opštine Đorđe Belamarić, koji je zajedno sa predsednikom Skupštine Aleksandrom Ivanovićem, glumicom Danijelom Vranješ i članovima i članicama Veća uručio knjige i pohvale svim dobitnicima diplome „Vuk Karadžić“ i đacima generacije vračarskih škola.

[24. Jun 2015.]

dalje///

VIDEO GALERIJA OPŠTINE VRAČARstandardno / uvećano

ћирилица / latinica

mapa sajta

štampanje strane

twit

 

Politika kvaliteta

Na kafu sa predsednicom

na kafu s predsednikom

Pitajte predsednicu

pitajte predsednika

Građevinske dozvole objedinjena procedura

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Naručite dokumenta

telefonom email-om

Preuzmite e-info zahtev za elektronsko obaveštavanje o statusu predmeta

prijava

Video galerija

youtube
<

Konkurs za projekte u kulturi

poziv za preduzetnike

Sertifikati

sertifikati

 

Urbanizam

Kvalitet vazduha na Vračaru

atm

Omladinsko pozorište Dadov

atm

Informator o radu gradske opštine Vračar

informator

 

Urbanizam

 

skupština

Finansiranje sporta

Sport

 

ZAJEDNO

 

NALED