proslava slave15

Sveti Sava – školska slava

U svim osnovnim i srednjim školama Vračara proslavljena je školska slava – Sveti Sava. Uz obred rezanja slavskog kolača đaci su recitovali pesme posvećene zaštitniku škola, čitali svoje literarne radove, organizovali izložbe likovnih radova i u svim školama pevala se himna „Uskliknimo s ljubavlju svetitelju Savi“. Predstavnici opštine Vračar čestitali su clavu i sa đacima, roditeljima i profesorima podelili radost proslave školske slave. 

[27. Januar 2015.]

dalje///

Sveti Sava – Slava opštine Vračar

sveti sava14

Opština Vračar tradicionalno slavi Slavu Svetog Savu 25. januara na dan upokojenja srpskog svetitelja i prvog srpskog arhiepiskopa. Domaćin Slave bio je Milan Caci Mihailović - Vračarac, poznati glumac koji je svojim umećem i ljubavlju mnogo učinio na čuvanju tradicije, običaja i uspomene na poznate Vračarce. Obred rezanja slavskog kolača služio je vikar Njegove svetosti Njegovo preosveštenstvo episkop toplički gospodin Arsenije sa sveštenstvom Hrama Svetog Save i uz sasluženje Pevačkog društva „Mokranjac“ pri Hramu Svetog Save.

[25. Januar 2015.]

dalje///

Paleta Miodraga Jelića

miodrag jelic6

Naša galerija otvorena je za likovne izazove, različite stilove, susrete, za istraživačko i kreativno u umetnosti. Večeras se susrećemo sa simbolima i temama, sa likovnim svetom Miodraga Jelića – istakla je članica Veća Mirjana Mitrović, koja je sa istoričarem umetnosti i kustosom Stanislavom Živkovićem otvorila izložbu slika „Vitoperena paleta“.
Na slikama Miše jelića je sudar iskustvenog i imaginativnog, realnog i irealnog, on sledi tradiciju beogradske kolorističke škole u slikarstvu – istakao je Stanislav Živković.

[22. Januar 2015.]

dalje///

FMU na Vračaru

snezana puric3

U 2015. godini se nastavlja ciklus koncerata studenata Fakulteta muzičke umetnosti Beogradskog univerziteta u opštini Vračar. Solistički koncert na violončelu održala je Snežana Purić, studentkinja u klasi profesora Srđana Sretenovića. Snežana Purić izvela kompozicije  Popera, Baha i Betovena, uz klavirsku saradnju Dejane Kravarušić.

[15. Januar 2015.]

dalje///

VIDEO GALERIJA OPŠTINE VRAČARstandardno / uvećano

ћирилица / latinica

mapa sajta

štampanje strane

twit

 

Politika kvaliteta

Na kafu sa predsednikom

na kafu s predsednikom

Pitajte predsednika

pitajte predsednika

 

kol centar

Naručite dokumenta

telefonom email-om

Preuzmite e-info zahtev za elektronsko obaveštavanje o statusu predmeta

prijava

Video galerija

youtube

Konkurs za projekte u kulturi

poziv za preduzetnike

Sertifikati

sertifikati

 

Urbanizam

Kvalitet vazduha na Vračaru

atm

 

I roditelji se pitaju

Informator o radu gradske opštine Vračar

informator

 

Urbanizam

 

skupština

Finansiranje sportista

Sport

Finansiranje udruženja

Udruženja

 

ZAJEDNO

 

NALED