darko kraljic19

U slavu Darku Kraljiću

Muzičko veče posvetili smo stvaralaštvu poznatog kompozitora Darka Kraljića. Mi čuvamo našu kulturnu baštinu i uspomenu na istaknute stvaraoce. Želim vam prijatno veče uz melodije Darka Kraljića i naše najpopularnije izvođače Đorđa Marjanovića i Ekstra Nenu. Ovo veče organizovala je Kancelarija za nacionalne manjine naše opštine – bile su reči pozdrava predsednice Skupštine dr Tijane Blagojević.
Program je počeo poznatom pesmom „Zvižduk u 8“ u interpretaciji Đorđa Marjanovića, uz podršku hora i orkestra. Zatim je nastupila Ekstra Nena koja je izvela „Somborske ruže“, „Gorko ćeš plakati“ i „Poljubi me“ i uz tople reči sećanja , zahvalnosti i ponosa govorila o saradnji sa Darkom Kraljićem.

[25. Februar 2015.]

dalje///

Turnir Šahovskog kluba „Vračar“

turnir sah7

Izuzetan je događaj što se u opštini Vračar u spomen na prof. Miloša Jovanovića održava šesti Memorijalni turnir u šahu. Učešće velemajstora i mladih šahovskih nada označava kvalitet turnira i čast mi je što ću povući prvi potez i time označiti početak turnira – rekao je predsednik opštine Branimir Kuzmanović. 

[21. Februar 2015.]

dalje///

Izložba skulptura

izlozba skulptura9


Ponosna sam što večeras u našoj galeriji otvaramo prvu izložbu skulptura na kojoj izlaže 18 vajara. Izložba je intrigantnog naziva "Karika" i provokativna po osnovnoj poruci - da li je karika sled koji umetnički doživljaj povezuje sa prethodnicima utirući put kreativnosti naših potomaka ili je karika zatvoreni krug umetnikovog intimnog doživljaja - istakla je članica Veća Aleksandra Jovanović.Naša kolektivna izložba "Karika" je poruka i stav da smo prihvatili istorijski sled u umetnosti i društvu, da želimo da našim skulpturama uputimo poruku i da budemo značajna karika u istoriji srpske skulpture - rekao je vajar Miodrag Mišo Rogan, koji je otvorio zajedničku izložbu skulptura.

[10. Februar 2015.]

dalje///

Aktivacija mladih

aktivacija mladih6

Želimo da se u opštini Vračar osećate prijatno, da se tu aktivira vaša svest o potrebi društvenog angažovanja – kroz izbore, učešćem u đačkom parlamentu ili na drugim mestima, jer aktivizam mladih je jedini način da ostvarite ciljeve koje sebi postavite – poručila je predsednica Skupštine đacima beogradskih srednjih škola koje je oko projekta „Aktivacija mladih“ okupila Unija srednjoškolaca Srbije.

[6. Februar 2015.]

dalje///

VIDEO GALERIJA OPŠTINE VRAČARstandardno / uvećano

ћирилица / latinica

mapa sajta

štampanje strane

twit

 

Politika kvaliteta

Na kafu sa predsednikom

na kafu s predsednikom

Pitajte predsednika

pitajte predsednika

 

kol centar

Naručite dokumenta

telefonom email-om

Preuzmite e-info zahtev za elektronsko obaveštavanje o statusu predmeta

prijava

Video galerija

youtube

Konkurs za projekte u kulturi

poziv za preduzetnike

Sertifikati

sertifikati

 

Urbanizam

Kvalitet vazduha na Vračaru

atm

 

I roditelji se pitaju

Informator o radu gradske opštine Vračar

informator

 

Urbanizam

 

skupština

Finansiranje sporta

Sport

Finansiranje udruženja

Udruženja

 

ZAJEDNO

 

NALED