knjiga5

Knjiga o dobroti Branke Veselinović

Uoči Beogradskog sajma knjiga, glumica Branka Veselinović predstavila je „Knjigu o dobroti“, koju je priredila od najlepših dečijih crteža i pesama, stihova Ljubivoja Ršumovića, Pere Zupca, Duška Trifunovića i sopstvenih stihova posvećenih plemenitosti, dobroti, životnoj radosti. U predstavljanju „Knjige o dobroti“ učestvovale su glumice Rada Đuričin i Mirjana Vukojičić i slikar Petar Todorović.

[22. Oktobar 2014.]

dalje///

Poseta najstarijem narodnom heroju

sbn4

Beogradska opština Vračar je zajedno sa Opštinskim odborom SUBNOR na primeren način obeležila 70 godina oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu. U znak sećanja na sve beogradske ilegalce i borce protiv fašizma položeno je cveće na spomenik narodnom heroju Nadi Purić, održana je svečana sednica OO SUBNOR posvećena jubileju borbe protiv fašizma i oslobođenju Beograda. Danas smo posetili narodnog heroja Velimira Radičevića, koji je život posvetio revolucionarnom pokretu, borbi protiv fašizma i Vojsci Jugoslavije, odnosno jačanju odbrambene moći zemlje. U junu je napunio 100 godina i najstariji je narodni heroj, govorio nam je o svojim saborcima, predratnim, ratnim i posleratnim događajima i susretima – istakao je predsednik opštine Branimir Kuzmanović.

[21. Oktobar 2014.]

dalje///

Jubilej OŠ „Svetozar Marković“

svet1

Najveća usluga koju možete učiniti jednoj zemlji nije zidanje monumentalnih građevina, već odlično obrazovanje – tim rečima je direktor OŠ „Svetozar Marković“ Dragi Lukić počeo svečanu akademiju u čast šest decenija od osnivanja njihove škole. Proslavljajući šest decenija rada škole, mi slavimo i budućnost pred nama, nadajući se da ćemo uskoro biti u renoviranoj i dograđenoj školskoj zgradi – rekao je Dragi Lukić. Direktor škole dodelio  je zahvalnice predsednici Skupštine opštine dr Tijani Blagojević, predsedniku opštine Branimiru Kuzmanoviću, predstavnicima gradskih i republičkih institucija i donatorima. Zatim je usledio atraktivan program, u kojem su gledaoce na 60 godina podsetili glumci Branko Cvejić, Svetozar Cvetković, hor i dramska sekcija Škole. Istakli su najkarakterističnije događaje – od ideja Svetozara Markovića, pionirske zakletve, dizel muzike, ratova devedesetih godina i uspeha sadašnjih generacija đaka škole.

[20. Oktobar 2014.]

dalje///

Izložba posvećena brazilsko srpskom prijateljstvu

br3

Kulturna asocijacija Beograda je u sali naše opštine organizovala izložbu slika „Brazilsko srpsko prijateljstvo.“ Izložba je organizovana povodom gostovanja u Srbiji eminentnog brazilskog slikara Fernanda Antonija Naviskasa. Na izložbi su izlagali i srpski slikari – Katarina Šekularac i ikonografi Mihajlo Vojinović i Jelena Rajić. U prisustvu predstavnika ambasade Brazila i predsednika opštine Vračar Branimira Kuzmanovića, izložbu je otvorio predstavnik Kulturne asocijacije Beograda Milinko Jelovac, a zatim je Fernando Naviskas u emotivnom govoru zahvalio na gostoprimstvu i istakao kako je otkrio srpsko slikarstvo u manastiru Studenica, na ovoj i drugim izložbama koje je posetio, upoznao dobre ljude i video lepe gradove i prirodu.

[18. Oktobar 2014.]

dalje///

VIDEO GALERIJA OPŠTINE VRAČARstandardno / uvećano

ћирилица / latinica

mapa sajta

štampanje strane

twit

 

Politika kvaliteta

Na kafu sa predsednikom

na kafu s predsednikom

Pitajte predsednika

pitajte predsednika

 

dozvola

 

kol centar

Naručite dokumenta

telefonom email-om

Preuzmite e-info zahtev za elektronsko obaveštavanje o statusu predmeta

prijava

Video galerija

youtube

Poziv za preduzetnike

poziv za preduzetnike

Sertifikati

sertifikati

 

Urbanizam

Kvalitet vazduha na Vračaru

atm

 

I roditelji se pitaju

Informator o radu gradske opštine Vračar

informator

 

Urbanizam

 

skupština

Finansiranje sportista

Sport

Finansiranje udruženja

Udruženja

 

ZAJEDNO

 

NALED