2016 05 kornelije8

Obnovljena bista Kornelija Stankovića

 Bista Korneliju Stankoviću, velikom srpskom kompozitoru, danas je dobio novu pozlatu na slovima uklesanim u postament i ponovo sija punim sjajem. Član Veća Gradske opštine Vračar Bogdan Tatić zahvalio se Milanu Aleksiću što je samoinicijativno ulepšao bistu. On je rekao da je opština Vračar zahvalna svim građanima i građankama koji pokreću ovakve inicijative, organizuju se i u saradnji sa opštinom čine Vračar najboljim mestom za život.

[27. Maj 2016.]

dalje///

Indonezija kao inspiracija

2016 05 indonezija16

Društvo srpsko indonežanskog prijateljstva Nusantara omogućilo nam je susret sa kulturom i tradicijom Indonezije. U ovom relativno malom prostoru ne može se predstaviti jedna drevna, raznolika i fascinantna kultura, ali nas izloženi radovi podstiču da saznamo i doživimo deo azijske kulture. Brojne su impresije koje nam stvaraju radovi čija je inspiracija ova zemlja bujne vegetacije, hiljada ostrva,brojnih vulkana, raznovrsne kulture i običaja - istakao je član Veća Nebojša Milićević.

Na otvaranju izložbe nastupili su učenici MŠ "Davorin Jenko" koji su izveli dela evropske klasične muzike i plesna grupa ambasade Indonezije, koja je izvela indonežanske tradicionalne plesove. Otvaranju izložbe prisustvovali su ambasadori Indonezije, Angole i Kipra - Hari Ričard Džejms Kandu, Žoze Žoao Manuel i Konstantinos Elijades.

 

 

[24. Maj 2016.]

dalje///

Gimnazijada 2016

2016 05 gimnazijada4

Predsednica Gradske opštine Vračar dr Tijana Blagojević obratila se gimnazijalcima i gimnazijalkama na ceremoniji dodele medalja pobedničkim ekipama na trećoj Gimnazijadi koja je proteklog vikenda održana u Trećoj beogradskoj gimnaziji. Ona im je poručila da je sport važan za zdravlje, ali i za razvoj fer pleja, timskog duha i drugarstva među mladima. Istakla je da manifestacija kao što je Gimnazijada neguje vrednosti koje opština deli i da je podrška ovoj manifestaciji bila logična.

[20. Maj 2016.]

dalje///

Bajka o ljubavi

2016 05 promisljanje3

Kancelarija za ravnopravnost polova i Kancelarija za mlade  organizuju novi ciklus razgovora „Promišljanje“. Predložak za razgovor je film, a razgovor je posvećen temama koje su značajne za život, a o kojima se retko razgovara, piše ili promišlja. Ovaj ciklus počeo je prikazivanjem filma „Smrdljiva bajka“ Miroslava Momčilovića, a zatim su novinarka Jovana Gligorijević i koordinatorka KZRP Snežana Milčić vodile inspirativan razgovor sa gledaocima filma.

[19. Maj 2016.]

dalje///

VIDEO GALERIJA OPŠTINE VRAČARstandardno / uvećano

ћирилица / latinica

mapa sajta

štampanje strane

twit

Ozakonjenje objekata Politika kvaliteta

Kontrolne liste Politika kvaliteta

Građanski vodič kroz budžet

Građanski vodič kroz budžet

Odgovorno i pošteno

Odgovorno i pošten

 

Politika kvaliteta

Na kafu sa predsednicom

na kafu s predsednikom

Pitajte predsednicu

pitajte predsednika

Građevinske dozvole objedinjena procedura

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Naručite dokumenta

telefonom email-om

Video galerija

youtube

Sertifikati

sertifikati

 

Urbanizam

Kvalitet vazduha na Vračaru

atm

Omladinsko pozorište Dadov

atm

Informator o radu gradske opštine Vračar

informator

 

Urbanizam

 

skupština

Finansiranje sporta

Sport
<

Finansiranje udruženja

Udruženja
>

 

NALED
-->

Konkurs za projekte u kulturi

poziv za preduzetnike