2015 11 vracarslobodno

Lavirint (ne)kulture

U petak, 27. novembra 2015. godine u 18:00 časova, gradska opština Vračar nastavlja u Njegoševoj 77  ciklus tribina „Na Vračaru slobodno“. O temi lavirint (ne)kulture govoriće pisac Marko Vidojković, autor emisije „Lični stav“ Nenad Mihailović i članica grupe „Zemlja Gruva“ Ana Đurić Konstrakta. Moderatorka tribine je članica Veća Tamara Tripić.

Debata će se voditi o tome kakvo je stanje u kulturi danas, da li savremeni trendovi ugrožavaju kulturne vrednosti, da li je ekonomska isplativost dovopljno jak alibi za urušavanje vrednosnih sistema u društvu i kako naši  sagovornici vide svoju ulogu u tim procesima.

Na tribini će se posvetiti vreme i odgovorima na pitanja prisutnih građana, kao i na pitanja koja budu postavljana preko tvitera uz korišćenje #vracarslobodno.

[26. Novembar 2015.]

dalje///

Počele nove radionice Fondacije za talente

2015 11 matematicari2

Posle radionica za likovno i za glumu, talenti Vračara počeli su da uče i u radionici za matematiku. Sve radionice kojima se podstiče učenje van školskih programa, kreativnost i stvaralački  talenat, organizuje Fondacija za talente Vračara u prostorijama COK „Božidarac 1947“.

[26. Novembar 2015.]

dalje///

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

2015 11 25novembar1

Kancelarija za ravnopravnost polova Gradske opštine Vračar obeležila je 25. novembar, Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama kojim počinje globalna kampanja "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama". 

Informisanje sugrađana i sugrađanki o prisutnosti i nedopustivosti svih oblika nasilja nad ženama je važno u lokalnoj zajednici. Od početka godine 34 žene su ubili partneri ili muški članovi porodice, a od jula do septembra, policiji je prijavljeno 1.678 slučajeva nasilja u porodici, za 60 osto više nego u istom periodu prošle godine. Iako je opština Vračar najbezbednija, ima obrazovanije stanovništvo, ovaj problem ne zaobilazi ni nas - rekla je koordinatorka Kancelarije Snežana Milčić.

[25. Novembar 2015.]

dalje///

Participativno budžetiranje na Vračaru - prioriteti u budžetu za 2016. godinu

2015 11 participativno budzetiranje4

Javni dijalog sa građankama i građanima Vračara o prioritetnim programima koji će se finansirati iz budžeta u 2016. godini, počeo je 24. novembra glasanjem na platou u Njegoševoj 77 ili preko internet stranice opštine Vračar.

Na anketnom listiću ponuđeni su predlozi za izbor projekata iz tri oblasti, za koje se zna da su važne za bolji život građana Vračara: komunalno uređenje, bolji uslovi obrazovanja  u vračarskim školama i socijalna politika. Građani su mogli i da dopišu svoj predlog za realizaciju programa iz nadležnosti opštine.

[24. Novembar 2015.]

dalje///

VIDEO GALERIJA OPŠTINE VRAČARstandardno / uvećano

ћирилица / latinica

mapa sajta

štampanje strane

twit

 

Politika kvaliteta

Participativno budžetiranje

participativno

Na kafu sa predsednicom

na kafu s predsednikom

Pitajte predsednicu

pitajte predsednika

Građevinske dozvole objedinjena procedura

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Naručite dokumenta

telefonom email-om

Preuzmite e-info zahtev za elektronsko obaveštavanje o statusu predmeta

prijava

Video galerija

youtube

Sertifikati

sertifikati

 

Urbanizam

Kvalitet vazduha na Vračaru

atm

Direkcija za javni prevoz grada Beograda

atm

Omladinsko pozorište Dadov

atm

Informator o radu gradske opštine Vračar

informator

 

Urbanizam

 

skupština

Finansiranje sporta

Sport

 

ZAJEDNO

 

NALED
<

Konkurs za projekte u kulturi

poziv za preduzetnike

Konkurs za udruženja

konkurs za udruzenja