2015 04 bane

POLITIČKI NAPAD KOJI ŠTETI TALENTOVANOJ DECI VRAČARA

Poštovaću, kao retko ko u ovoj zemlji, kao što sam i uvek do sada, preporuke Agencije za borbu protiv korupcije. Postupio sam po prethodnoj preporuci Agencije i obavestio sam Skupštinu Gradske opštine Vračar o svemu, još juna 2014. godine. Kada i ako budem dobio konačnu odluku Agencije o kojoj sam saznao iz medija, ako se takav zahtev nalazi u odluci, podneću ostavku Skupštini Gradske opštine Vračar.
Očigledno da je „slučaj“ Fondacije za talentovanu decu Vračara medijsko sramoćenje mene kao predsednika opštine Vračar, jer zašto bi se protivno evropskoj praksi prvo obaveštavali mediji? Očigledno nisu daleko lokalni izbori, a kako se uz ime Branimir Kuzmanović ne vezuje ni jedna afera, zašto ne fabrikovati neku?
Moje lične ili političke koristi u celom ovom slučaju nema, a nije je imala ni moja majka, jer nije u pitanju privatni Fond, već Fondacija koja ima svoj Upravni odbor i ostale organe po zakonu.

[1. April 2015.]

dalje///

Lokacije za manifestacije na Svetosavskom platou

lok

Komisija za donošenje odluka o manifestacijama gradske opštine Vračar raspisala je oglas za sprovođenje postupka za određivanje korisnika lokacije za održavanje manifestacija na teritoriji Gradske opštine Vračar, kružnog platoa ispred Hrama Svetog Save i glavne pešačke staze od Krušedolske ulice ka Hramu Svetog Save, u periodu od 27.04.2015. godine do 31.05.2015. godine. 

[1. April 2015.]

dalje///

Kraljevstvo poezije 2015.

kraljevstvo poezije11

U znak sećanja na velikana srpskog glumišta – Petra Kralja, osnovali smo takmičenje učenika i učenica  u recitovanju „Kraljevstvo poezije“. Kasnije smo mogućnost takmičenja proširili na sve beogradske srednjoškolce, drago nam je što se za treće takmičenje „Kraljevstvo poezije“ prijavilo 40 srednjoškolaca. Danas se održava kvalifikaciono takmičenje srednjoškolaca, takmičari i takmičarke mogu  po slobodnom izboru da recituju pesme Desanke Maksimović, Đure Jakšića ili Laze Kostića. Finale „Kraljevstva poezije“ održaće se u subotu, 4. aprila od 10:00 časova – rekla je zamenica predsednika opštine dr Tijana Blagojević. Zatim su nastupili mladi recitatori i recitatorke, koji su često bili nagrađeni aplauzom svojih vršnjaka, profesora i roditelja.

[30. Mart 2015.]

dalje///

Integracija marginalizovanih grupa u društvo

integracija6

Naš cilj je integracija marginalizovanih grupa i poboljšanje njihovih uslova života. Drago nam je što se u organizaciji vračarske Kancelarije za nacionalne manjine okupio znatan broj predstavnika organizacija civilnog društva da razmene dobra iskustva, ideje i projekte, da se njihovim upoznavanjem i saradnjom stvore uslovi za uspešno ostvarenje našeg cilja – istakao je pomoćnik predsednika opštine Zoran Alimpić, koji je i pozdravio predstavnike iz drugih beogradskih opština, Novog Sada, Trstenika i drugih lokalnih samouprava.

[26. Mart 2015.]

dalje///

VIDEO GALERIJA OPŠTINE VRAČARstandardno / uvećano

ћирилица / latinica

mapa sajta

štampanje strane

twit

 

Politika kvaliteta

Na kafu sa predsednikom

na kafu s predsednikom

Pitajte predsednika

pitajte predsednika

Građevinske dozvole objedinjena procedura

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Naručite dokumenta

telefonom email-om

Preuzmite e-info zahtev za elektronsko obaveštavanje o statusu predmeta

prijava

Video galerija

youtube

Konkurs za projekte u kulturi

poziv za preduzetnike

Sertifikati

sertifikati

 

Urbanizam

Kvalitet vazduha na Vračaru

atm

 

I roditelji se pitaju

Informator o radu gradske opštine Vračar

informator

 

Urbanizam

 

skupština

Finansiranje sporta

Sport

Finansiranje udruženja

Udruženja

 

ZAJEDNO

 

NALED