skupstina4

Sednica Skupštine

Odbornici Skupštine su tajnim glasanjem za nove članove Veća izabrali Tamaru Tripić i Veljka Radunovića. Dosadašnji članovi Danilo Glumac i Mirjana Hrvaćanin podneli su ostavke, na dosadašnjem radu i učešću u aktivnostima Veća zahvalili su im se i predsednica Skupštine i predsednik opštine. Za direktorku SROC „Vračar“ izabrana je Jelena Đorđević, a za njenu zamenicu izabrana je Svetlana Radosavljević.

[18. Septembar 2014.]

dalje///

Gradska opština Vračar je spremna da učestvuje u svim projektima Grada Beograda

glp

Povodom izjave gradonačelnika Beograda Siniše Malog da Gradska opština Vračar nije izrazila želju da učestvuje u programu Kancelarije za brze odgovore privredi, podsećamo da smo još u julu obavestili grad Beograd i predložili bolje rešenje za formiranje navedene Kancelarije.

Predlog Gradske opštine Vračar upućen Sekretarijatu za privredu je, u skladu sa politikom predsednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića o smanjenju državne administracije, što podrazumeva da umesto predloženih deset zaposlenih u gradskim opštinama u novoformiranoj kancelariji radi pet zaposlenih iz Gradske uprave. Vodeći računa o nadležnostima gradskih opština koje kažu da opštine nemaju ni izvornu, ni prenetu nadležnost iz oblasti privrede, smatramo da je za deset gradskih opština bolje rešenje formiranje Kancelarije za brze informacije privredi na nivou Grada Beograda, u kojoj bi radilo upola manje zaposlenih nego što je to sada planirano.

Gradska opština Vračar je spremna da učestvuje u svim projektima Grada Beograda, pa i ovom, samo smo predložili racionalnije i efikasnije rešenje.

[17. Septembar 2014.]

dalje///

Novi urbani džep na Vračaru

urb

Na inicijativu opštine Vračar, uređen je prostor između ulica Mileševske, Petrogradske i Vojvode Dragomira koji je godinama bio nefunkcionalan i nekorišćen, čime je Vračar dobio još jedan urbani džep. Površine 86 kvadratnih metara, ovaj urbani džep izgrađen je od betonskih ploča u žutoj, crvenoj i terakot boji i okružen je žardinjerama.

 

[17. Septembar 2014.]

dalje///

Za ravnopravan život osoba sa invaliditetom

kzn2

Naša politika je stvaranje uslova za ravnopravan život svih naših sugrađana, u proteklom periodu realizovali smo brojne akcije i programe usmerene na unapređenje kvaliteta života osoba sa invaliditetom. I dalje želimo da primenimo adekvatna rešenja, koja su u skladu sa zahtevima koje nam upućuju naši sugrađani. Zato smo sazvali konferenciju za novinare, da se podsetimo šta smo zajedno uradili u poboljšanju pristupačnosti u zgradi naše opštine, u SROC „Vračar“, Studentskoj poliklinici, drugim zgradama u kojima su smeštene javne službe i koje smo projekte realizovali zajedno sa udruženjima. Za unapređenje naših aktivnosti i saradnje sa organizacijama koje okupljaju ili pružaju usluge osobama sa invaliditetom nedostaje nam i baza podataka osoba koje koji žive na Vračaru. Želimo da ih anketiramo o vrstama usluga i podrške koja je najpotrebnija, kako bismo naše aktivnosti prilagodili stvarnim životnim potrebama – istakla je predsednica Skupštine dr Tijana Blagojević.

[17. Septembar 2014.]

dalje///

VIDEO GALERIJA OPŠTINE VRAČARstandardno / uvećano

ћирилица / latinica

mapa sajta

štampanje strane

twit

 

Politika kvaliteta

Na kafu sa predsednikom

na kafu s predsednikom

Pitajte predsednika

pitajte predsednika

 

dozvola

 

kol centar

Naručite dokumenta

telefonom email-om

Preuzmite e-info zahtev za elektronsko obaveštavanje o statusu predmeta

prijava

Video galerija

youtube

Sertifikati

sertifikati

 

Urbanizam

Kvalitet vazduha na Vračaru

atm

 

I roditelji se pitaju

Informator o radu gradske opštine Vračar

informator

 

Urbanizam

 

skupština

Finansiranje sportista

Sport

Finansiranje udruženja

Udruženja

 

ZAJEDNO

 

NALED