deb2

Dani evropske baštine na Vračaru

Manifestacija Dani evropske baštine, sa temom „Jezik i pismenost“, traje od 17. do 30. septembra 2014. godine. Osnovna načela Dana evropske baštine su promocija, popularizacija kulturnog nasleđa, kao i podizanje svesti o značaju kulturnog nasleđa za društvo. Manifestacija u Biblioteci „Petar Kočić“ na Vračaru je započeta izložbom „Pamtiću sve“ koja je posvećena životu i stvaralaštvu Desanke Maksimović. Autor izložbe je Olga Krasić – Marjanović.

[26. Septembar 2014.]

dalje///

„25 na Vračaru“ o ulozi muškaraca u postizanju rodne ravnopravnosti

25 na vracaru7

U okviru programa „25. Na Vračaru“ koji svakog meseca organizuje Kancelarija za ravnopravnost polova GO Vračar u Galeriji opštine održana je diskusija u formi tvitapa pod nazivom #ravnopravnostup. Tema je bila uloga muškaraca u postizanju rodne ravnopravosti. U diskusiji su učestvovali predstavnici i predstavnice GO Vračar, civilnog društva ali i zainteresovani građani i građanke.
Zanimljiva diskusija počela je dilemama oko samog naziva kampanje Ujedinjenih nacija koja je bila inspiracija za temu ovog skupa. Pokrenuto je pitanje da je naziv „On za nju“ adekvatan, i da li u stvari indirektno stavlja žene u podređeni položaj i obeležava ih kao grupu koja ne može sama da se izbori za svoja prava. Ipak, ubrzo se prešlo na suštinu problema i pitanje da li se uopšte bavimo time kako rodna (ne)ravnopravnost utiče na muškarce i dečake. Kako je Kancelarija za ravnopravnost polova GO Vračar od samog osnivanja u svoj rad uključivala i muškarce i žene, kroz diskusiju smo došli do novih ideja i rešenja.

[26. Septembar 2014.]

dalje///

Poziv za besplatne radionice za preduzetnike i preduzetnice sa Vračara

preduzetnici

Gradska opština Vračar organizovaće za preduzeća sa Vračara deset besplatnih trening sesija za menadžere i menadžerke i vlasnike i vlasnice malih i srednjih preduzeća sa Vračara. Polaznici i polaznice radionica će biti u mogućnosti da steknu nova znanja i veštine u unapređenju komunikacija u svojim firmama i time poboljšaju efikasnost u radu i povećaju profit.
Treninzi će biti organizovani kroz deset radionica, koje će se održavati jednom mesečno. Prva radionica biće održana u velikoj sali Gradske opštine Vračar, u petak, 3. oktobra 2014. godine, u 17.30 časova. Trening će voditi transakcioni analitičar Aleksandar Jovanović, organizator prve razvojno organizacione škole transakcione analize u Srbiji. Istovremeno je i nacionalni koordinator za TAPA (Transactional Analysis Proficiency Award) za Srbiju i član Srpske asocijacije za transakcionu analizu.
 Tokom deset radionica biće obrađivane teme:
1. Kako motivisati druge
2. Kako unaprediti komunikaciju sa saradnicima i saradnicama
3. Kako razumeti i koristiti radne stilove
4. Kako uspešno rešiti konflikte na poslu
5. Kako raditi sa strankama
6. Planiranje za uspeh
Celokupan program namenjen je svim nivoima neposrednih rukovodilaca i rukovoditeljki, kao i svima koji intenzivno na svom poslu rade sa drugim ljudima – menadžerima i menadžerkama za ljudske resurse, prodavcima i prodavačicama, trenerima i trenericama, konsultantima i konsultantkiljama, savetnicima i savetnicama.
Opština Vračar poziva sva zainteresovana preduzeća sa Vračara da se prijave za besplatne treninge  putem sajta www.vracar.rs ili putem mejla informativnasluzba@vracar.rs  . U prijavi je potrebno navesti naziv preduzeća sa sedištem na teritoriji opštine Vračar, ime i prezime polaznika i polaznica radionica, radno mesto u preduzeću, kontakt telefon i e-mail adresa.

[25. Septembar 2014.]

dalje///

Slike iz radionice Fondacije za talente

fondacija6

Prioritet naše opštine je obrazovanje mladih i stvaranje uslova za razvoj njihovih talenata, veština i znanja. Trudimo se da nedostatak sredstava ne ugrozi obrazovanje naših đaka i dobro je što je Sekretarijat za sport i omladinu prepoznao značaj radionice Fondacije  – rekla je članica Veća Aleksandra Jovanović, koja je otvorila izložbu ulja na platnu naslikanih u letnjoj radionici Fondacije za talente koju je vodio slikar Aleksandar Pantić.

[23. Septembar 2014.]

dalje///

VIDEO GALERIJA OPŠTINE VRAČARstandardno / uvećano

ћирилица / latinica

mapa sajta

štampanje strane

twit

 

Politika kvaliteta

Na kafu sa predsednikom

na kafu s predsednikom

Pitajte predsednika

pitajte predsednika

 

dozvola

 

kol centar

Naručite dokumenta

telefonom email-om

Preuzmite e-info zahtev za elektronsko obaveštavanje o statusu predmeta

prijava

Video galerija

youtube

Poziv za preduzetnike

poziv za preduzetnike

Sertifikati

sertifikati

 

Urbanizam

Kvalitet vazduha na Vračaru

atm

 

I roditelji se pitaju

Informator o radu gradske opštine Vračar

informator

 

Urbanizam

 

skupština

Finansiranje sportista

Sport

Finansiranje udruženja

Udruženja

 

ZAJEDNO

 

NALED