ja sam super

JA SAM SUPER, BUDI I TI

U utorak, 23. decembra 2014. godine u 18:00 časova, u svečanoj sali opštine Vračar, Njegoševa 77, predsednik gradske opštine Vračar Branimir Kuzmanović, predsednica Skupštine dr Tijana Blagojević, članovi Veća, autorska i glumačka ekipa predvođena rediteljem i producentom filma „Mali Budo“ uručiće nagrade maturantima vračarskih osnovnih škola koji su na završnom ispitu postigli najbolje rezultate.
Program „Ja sam super, budi i ti“ održava se već dvanaest godina, a ove godine nagrade će primiti 54 đaka koji su imali najbolje rezultate. Nakon podele nagrada održaće se projekcija filma „Mali Budo“ u režiji Danila Bećkovića.

[18. Decembar 2014.]

dalje///

Lokalni ombudsman i medijacija

medijacijat7

U opštini Vračar prezentovan je projekat Lokalni ombudsman i medijacija.
Aleksandra Gojković, sekretarka Skupštine opštine Vračar pozdravila je prisutne i izrazila zadovoljstvo što je opština Vračar jedan od nosilaca ovog projekta od koga će građani imati velike koristi lično i poslovno u svakodnevnom životu.
Zorica Runić, zaštitnica građana i građanki opštine Vračar istakla je da ideja projekta "Lokalni ombudsman i medijacija" jeste pružanje besplatne usluge posredovanja za mirno rešavanje sukoba u kojem dve ili više stranaka uz pomoć medijatora dolaze do zajedničkog prihvatljivog rešenja. Projekat ima za cilj jačanje kapaciteta lokalnih zaštitnika građana i građanki i time se dolazi do bržeg, lakšeg i efikasnijeg rešavanja nastalih konflikata.

[17. Decembar 2014.]

dalje///

Transparentnost budžetskih dotacija

transparentnost6

Povodom predstojećeg razmatranja predloga budžeta grada Beograda za 2015. godinu,
predsednik gradske opštine Vračar, Branimir Kuzmanović učestvovao je u debati pod nazivom “Transparentnost budžetskih dotacija na liniji 481 u budžetu Grada Beograda“ u organizaciji Biroa za društvena istraživanja BIRODI i Ulof Palme Centra.

Analizirajući dosadašnju praksu u ovoj oblasti, učesnici debate su istakli da je neophodan precizan uvid u iznose namenjene za svaku grupu civilnog društva koja dobija sredstava iz budžetske linije 481. To bi se postiglo razdvajanjem namenjenih sredstava u posebne budžetske linije. Udruženja građana dobijaju manje od 30% sredstava iz budžetske linije koja je po njima nosi naziv, a nesrazmerno tome trpe najveći pritisak i kritike javnosti kada je u pitanju trošenje tih sredstava. Zbog odlaska biletalarnih donatora iz Srbije, potreba razdvajanja budžetskih linija dobija na značaju obzirom da će se organizacije civilnog društva u budućnosti u najvećoj meri finansirati iz budžeta republike Srbije i IPA fondova.

 

[16. Decembar 2014.]

dalje///

Lokalni ombudsman i medijacija

medijacija

Zaštitnica građana/građanki Gradske opštine Vračar i Partneri za demokratske promene Srbija (Partneri Srbija), u saradnji sa Udruženjem lokalnih ombudsmana, pozivaju Vas na prezentaciju projekta „Lokalni ombudsman i medijacija“, koja će se održati u utorak, 16. decembra 2014. godine u 11 časova u Njegoševoj 77.

[15. Decembar 2014.]

dalje///

VIDEO GALERIJA OPŠTINE VRAČARstandardno / uvećano

ћирилица / latinica

mapa sajta

štampanje strane

twit

 

Politika kvaliteta

Na kafu sa predsednikom

na kafu s predsednikom

Pitajte predsednika

pitajte predsednika

 

dozvola

 

kol centar

Naručite dokumenta

telefonom email-om

Preuzmite e-info zahtev za elektronsko obaveštavanje o statusu predmeta

prijava

Video galerija

youtube

Konkurs za projekte u kulturi

poziv za preduzetnike

Sertifikati

sertifikati

 

Urbanizam

Kvalitet vazduha na Vračaru

atm

 

I roditelji se pitaju

Informator o radu gradske opštine Vračar

informator

 

Urbanizam

 

skupština

Finansiranje sportista

Sport

Finansiranje udruženja

Udruženja

 

ZAJEDNO

 

NALED